Medewerkers Flight Forum Eindhoven gaan op auto-dieet

Energiebesparing

De landelijke campagne Low Car Diet stimuleert deelnemers om de auto zoveel mogelijk te laten staan en alternatieve vervoersmiddelen te gebruiken. Medewerkers op Flight Forum nemen deel en gaan vanaf 10 september één maand zo duurzaam mogelijk reizen. 14 bedrijven op Flight Forum gaan zo samen de strijd aan met de rest van Nederland.

Ondanks de gunstige ligging voor autoverkeer direct aan snelweg A2, experimenteert Flight Forum volop met alternatieve manieren van zakelijke mobiliteit en vermindering van de verkeers- en parkeerdrukte. Vorig jaar nog organiseerde Flight Forum de succesvolle campagne Jouw Fiets Telt. Daarvoor maakten medewerkers van 18 bedrijven gebruik van de (elektrische) fiets. Dit jaar worden de deelnemers met de landelijke Low Car Diet campagne ook uitgedaagd om de bus, de elektrische deelauto of carpoolen te proberen. Zelfs een dagje thuiswerken is een optie, zolang je maar zoveel mogelijk de ‘fossiele’ auto thuis laat staan.

Directeuren dagen elkaar uit

De campagne is nog niet eens van start maar de strijd is al begonnen op Flight Forum. Naast de individuele aanmeldingen voor de campagne hebben diverse directeuren elkaars bedrijf uitgedaagd op Social Media om mee te doen. Zo heeft Fleur Kappen (Itility) Sven van Lieshout (ASML) uitgedaagd om hun besparing van 260 kg CO2 te verslaan. Iltility bespaarde dit in 1 maand door te rijden met elektrische Amber auto’s. En Eduard Schaepman (Tribes) heeft Sjoerd Barmentloo (Merin) uitgedaagd om mee te doen met het autodieet.

“15 jaar geleden reed ik nog ongeveer 40.000 km per jaar. Tegenwoordig heb ik dit zakelijk teruggebracht naar 12.500 km terwijl ik toch 15 locaties heb in Nederland. Ik heb dit voor elkaar gekregen door fietsen, wandelen, het OV en de auto te combineren. Als bijkomend voordeel heeft deze duurzame manier van reizen dat je brains tot rust komen.” aldus Eduard.

Prestaties volgen via app

De wedstrijd wordt op 10 september officieel geopend door wethouders Monique List (mobiliteit) en Rik Thijs (klimaat en energie) van Gemeente Eindhoven. Proefritten op e-bike of in een elektrische deelauto zijn onderdeel van het programma. Om het wedstrijdgevoel verder aan te wakkeren kunnen deelnemers tijdens de wedstrijd hun prestaties volgen en vergelijken in een app. Bovendien maken de deelnemers uit het team Flight Forum kans op diverse prijzen, waaronder een high speed e-bike ter waarde van 4000 euro.

Low Car Diet

Het Low Car Diet is de grootste mobiliteitswedstrijd van Nederland met als doel om ander reisgedrag te stimuleren en zo bij te dragen aan schonere lucht en minder files. In 2018 reisden Low Car Diet deelnemers in één maand 50% schoner, bespaarden zij 30% op hun mobiliteitskosten én bewogen 40% meer! De campagne loopt tot en met 10 oktober; de Dag van de duurzaamheid. Een mooie aanleiding om duurzaam reizen onder de aandacht te brengen. Flight Forum geeft met Low Car Diet het goede voorbeeld! De winnaars van de campagne worden op 10 oktober bekend gemaakt door Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat.

Meer weten over het Low Car Diet? Klik dan hier >

Gerelateerde artikelen

5 Tips voor bedrijven om netcongestieprobleem op te lossen

Energiebesparing

Er liggen flink wat uitdagingen rondom de duurzame energietransitie. Sinds enige tijd is daar het...

Lees verder

Aangenaam binnenklimaat en juiste verlichting verbeteren prestaties werkplek

Energiebesparing

Hoge luchtkwaliteit, een aangenaam binnenklimaat en de juiste verlichting bevorderen de gezondheid en de prestaties...

Lees verder

Biobased bouwmaterialen hebben de toekomst 

Energiebesparing

Bij het verduurzamen van woningen is het isoleren van daken met biobased materialen goed te...

Lees verder