Met de gratis Klimaatcheck eenvoudig energieverbruik verminderen

Energiebesparing

Er is geen betere tijd om te starten met het minder verbruiken van fossiele brandstoffen dan nu. We moeten zo snel mogelijk van het Russisch aardgas af en we moeten zo snel mogelijk de opwarming van de aarde aanpakken. Met de online klimaatcheck op het Klimaatplein brengen bedrijven en instellingen op eenvoudige wijze in kaart hoe ze energie- en brandstofverbruik kunnen verminderen.

De online klimaatcheck werkt heel makkelijk: je mag 11 korte vragen aanklikken wanneer die vraag voor jouw bedrijf van toepassing is. Vervolgens ontvang je tips om te besparen op fossiel energieverbruik en informatie om zelf duurzame energie op te wekken.

Besparen en verduurzamen

De energie die ondernemers besparen hoeven ze ook niet meer zelf duurzaam op te wekken. Daarom gaan de meeste tips die uit de klimaatcheck vloeien ook over energieverbruik verminderen. Denk aan efficiëntere verlichting, betere isolatie of het monitoren van het eigen energieverbruik. Uiteraard worden er ook tips gegeven over het zelf duurzaam opwekken van energie met bijvoorbeeld zonnepanelen. 

Wettelijk verplicht energie besparen

Veel ondernemers zijn al verplicht alle energiebesparende maatregelen te nemen die ze binnen vijf jaar kunnen terugverdienen. Op die energiebesparingsplicht gaat meer gehandhaafd worden deze regeringsperiode. Daarnaast moeten alle kantoren met een oppervlakte van meer dan 100 m2 vanaf 2023 verplicht Energielabel C hebben. Nog meer redenen dus om vrijblijvend en kosteloos de online klimaatcheck > te doorlopen. 

Foto: Shutterstock

Gerelateerde artikelen

Aangenaam binnenklimaat en juiste verlichting verbeteren prestaties werkplek

Energiebesparing

Hoge luchtkwaliteit, een aangenaam binnenklimaat en de juiste verlichting bevorderen de gezondheid en de prestaties...

Lees verder

Biobased bouwmaterialen hebben de toekomst 

Energiebesparing

Bij het verduurzamen van woningen is het isoleren van daken met biobased materialen goed te...

Lees verder

Energiebewust en duurzaam ondernemen? Koffiebranderij Hesselink doet het gewoon.

Praktijkverhalen

Gerrit Hesselink komt, zo zegt hij zelf, uit een echt koffiebrandersgeslacht. Hij is de vierde...

Lees verder