Met de gratis Klimaatcheck eenvoudig energieverbruik verminderen

Energiebesparing

Er is geen betere tijd om te starten met het minder verbruiken van fossiele brandstoffen dan nu. We moeten zo snel mogelijk van het Russisch aardgas af en we moeten zo snel mogelijk de opwarming van de aarde aanpakken. Met de online klimaatcheck op het Klimaatplein brengen bedrijven en instellingen op eenvoudige wijze in kaart hoe ze energie- en brandstofverbruik kunnen verminderen.

De online klimaatcheck werkt heel makkelijk: je mag 11 korte vragen aanklikken wanneer die vraag voor jouw bedrijf van toepassing is. Vervolgens ontvang je tips om te besparen op fossiel energieverbruik en informatie om zelf duurzame energie op te wekken.

Besparen en verduurzamen

De energie die ondernemers besparen hoeven ze ook niet meer zelf duurzaam op te wekken. Daarom gaan de meeste tips die uit de klimaatcheck vloeien ook over energieverbruik verminderen. Denk aan efficiëntere verlichting, betere isolatie of het monitoren van het eigen energieverbruik. Uiteraard worden er ook tips gegeven over het zelf duurzaam opwekken van energie met bijvoorbeeld zonnepanelen. 

Wettelijk verplicht energie besparen

Veel ondernemers zijn al verplicht alle energiebesparende maatregelen te nemen die ze binnen vijf jaar kunnen terugverdienen. Op die energiebesparingsplicht gaat meer gehandhaafd worden deze regeringsperiode. Daarnaast moeten alle kantoren met een oppervlakte van meer dan 100 m2 vanaf 2023 verplicht Energielabel C hebben. Nog meer redenen dus om vrijblijvend en kosteloos de online klimaatcheck > te doorlopen. 

Foto: Shutterstock

Gerelateerde artikelen

Hoe snel is het nemen van energiebesparende maatregelen terugverdiend?

Energiebesparing

De snelheid waarmee energiebesparende maatregelen door bedrijven worden terugverdiend, kan sterk variëren en is afhankelijk...

Lees verder

Vijf tips voor het energiebewust koelen van je bedrijf

Energiebesparing

Met een opwarmende aarde wordt het steeds verleidelijker om voor de hete zomers een airco...

Lees verder

Energiebesparing Rotterdamse stijl: gewoon doen

Energiebesparing

Typisch Rotterdams: handen uit de mouwen en beginnen. Verstegen Spices & Sauces bewijst dat dit...

Lees verder