Nieuwsbrief Klimaatplein juli 2014

Klimaatbeleid

Energiebewust ondernemen met hulp van Nederlandse klimaatcoalitie

Heeft u zich al ingeschreven voor de gratis online cursus energiebewust ondernemen? Met behulp van een interactieve onderwijsmethode wordt u praktische informatie over energiebesparing en duurzame opwekking geboden.

Het Klimaatplein heeft, met bijdragen van een brede klimaatcoalitie waaronder het Planbureau voor de Leefomgeving, de Dutch Green Building Council en Het Nieuwe Rijden, deze cursus samengesteld. Gedurende het programma worden deelnemers zich bewust van het energieverbruik van hun organisatie en krijgt men inzicht in mogelijkheden voor energiebesparing en (gezamenlijke) duurzame opwekking. Ook leert u wat CO2-compensatie inhoudt en over hoe u effectief kunt communiceren over uw duurzaam ondernemerschap. Schrijf u nu hier gratis in!

23 oktober aanstaande nieuwe bijeenkomst Klimaatplein

Op donderdagmiddag 23 oktober aanstaande organiseert het Klimaatplein haar 5e bijeenkomst. Ditmaal deelt onder andere Prinses Laurentien van Oranje met u haar visie op een duurzame samenleving. Ook zullen er weer diverse workshops te bezoeken zijn die ingaan op energiebesparing en duurzame opwekking om daarmee verdere klimaatverandering te voorkomen. Naast de partners van het Klimaatplein worden ook de deelnemers aan de online cursus energiebewust ondernemen voor deze bijeenkomst uitgenodigd.

Greenfox, EY en ASN Bank nieuwste partners Klimaatplein

En weer sloten zich de afgelopen maanden nieuwe organisaties aan bij het Klimaatplein. Inmiddels tellen we meer dan 60 partners die met hun producten of dienstverlening het Nederlandse bedrijfsleven helpen met energiebesparing of duurzame opwekking. Ook partner worden en zo samen een bijdrage leveren aan het tegengaan van klimaatverandering? Kijk dan hier naar uw voordelen.

Wilt u onze nieuwsbrief in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan hier in.

Gerelateerde artikelen

Impact maken? Start met duurzaam inkopen!

Klimaatbeleid

Nederlandse bedrijven geven jaarlijks ruim 400 miljard euro uit aan producten en diensten. Door deze...

Lees verder

Een Klimaatakkoord voor maximaal anderhalve graad opwarming van de aarde

Klimaatbeleid

Een klimaatdoel van maximaal anderhalve graad Celsius mondiale temperatuurstijging is tijdens de klimaattop van Parijs...

Lees verder

Hoe gaan we ontgroeien om daarmee binnen sociale en ecologische grenzen te blijven?

Klimaatbeleid

Hoe ziet ontgroeien er uit in de ‘echte wereld’? Een kritiekpunt op de ontgroei-beweging is...

Lees verder