Nieuwsbrief Klimaatplein november 2013

CO2-neutraal ondernemen

Overheid en bedrijfsleven: Samen werken aan een beter klimaat
Van de najaarsbijeenkomst van het Klimaatplein van 8 november jongstleden is een kort filmpje gemaakt. We hebben de vier sprekers vragen gesteld over welke kansen zij zien om samen te werken aan het tegengaan van klimaatverandering. Ook worden nuttige contactpunten genoemd voor die organisaties die aan de slag willen met duurzaam ondernemen. Het filmpje is hier te zien. De presentaties van de sprekers zijn terug te zien op Slideshare.

Uw klant positief in beeld
Heeft u als partner van het Klimaatplein een goede foto van een klant waarmee u heeft bespaard op energieverbruik of duurzame energie opgewekt? Mail ons dan die foto, dan plaatsen we die op de homepage van het Klimaatplein. Daarmee zet u uw klant positief in het zonnetje en draagt u een goed aansprekend voorbeeld aan van CO2-reductie. Zie onze homepage voor de voorbeelden van foto’s die we al ontvangen hebben.

Nieuwe rekentools op Klimaatplein
Naast de gratis CO2-calculator heeft het Klimaatplein een aantal handige tools meer ontwikkeld die bedrijven inzicht geven in de mogelijkheden van energiebesparing. Zo hebben we sinds kort een rekentool voor de opbrengsten van een zuinige rijstijl en een juiste bandenspanning. Ook is er een praktische calculator die inzicht geeft in de verdiensten van het in de energiespaarstand zetten van je PC. Ten slotte hebben we de vormgeving van onze pagina die ingaat op de terugverdientijd van energiebesparende maatregelen aangepast.

Energie Prestatie Keuring
Onlangs nam het Klimaatplein deel aan een brainstormsessie rondom de Energie Prestatie Keuring (EPK). Deze keuring is een maatregel die voortkomt uit het energieakkoord. De EPK kan in de toekomst bedrijven helpen met het voldoen aan de energiebesparingsmaatregelen conform de Wet Milieubeheer. 1 januari starten een aantal pilots rondom de EPK. Meer informatie leest u hier.

Gerelateerde artikelen

Verlagen waterdruk snel terugverdiend dankzij water- en energiebesparing

CO2-neutraal ondernemen

Door de waterdruk in een 5-sterrenhotel te verlagen, is op jaarbasis een waterbesparing van 2.250...

Lees verder

Van lineair naar circulair printen: welke voorwaarden zijn nodig voor succes?

Praktijkverhalen

Jaarlijks worden er miljoenen toners en cartridges verbruikt en vervolgens vernietigd. En dat is jammer,...

Lees verder

Circulaire toepassingen en het behalen van science based targets

CO2-neutraal ondernemen

Circulaire toepassingen spelen een belangrijke rol bij het verminderen van de klimaatimpact van een bedrijf....

Lees verder