Nieuwsbrief Klimaatplein oktober

CO2-neutraal ondernemen

Winnaars Climate Makeover gaan voor 100% klimaatneutraal

De winnaars van de Climate Makeover zijn bekend! Het zijn Iedema Projectstoffering uit Appelscha, bouwbedrijf Vrouwe in Assendelft, de gemeente Leiden en de hulporganisatie ZOA. Onder begeleiding van het Klimaatplein gaan deze organisaties zo snel mogelijk over naar een klimaatneutrale organisatie. Wij volgen de winnaars gedurende dit boeiende en leerzame traject en geven verslag via deze speciale Climate Makeover webpagina.

Draag bij aan de klimaatpoëzieavond ‘Dichter bij de klimaattop’

Op donderdag 26 november organiseert ImpactAcademy in samenwerking met Klimaatplein de poëzieavond  ‘Dichter bij de klimaattop’. Deze poëzieavond staat geheel in het teken van klimaatverandering en de klimaattop in Parijs. Iedereen kan deelnemen. Of je nu een doorgewinterde duurzaamheidsfan bent, een klimaatdeskundige van aanzien of ‘gewoon’ een maatschappelijk betrokken burger. De klimaatpoëzieavond gaat in ieder geval leiden tot een digitale dichtbundel die wordt samengesteld op basis van alle bijdragen aan deze bijzondere avond.

De klimaatpoëzieavond vindt plaats in Utrecht en duurt van 19.00-21.00 uur. Wil je deelnemen en/of bijdragen? Schrijf je dan gratis in op de website van ImpactAcademy.

Geslaagde inspiratiemiddag in aanloop naar klimaattop in Parijs

workshops KlimaatpleinBegin oktober kwamen ondernemers, NGO’s, partners van het Klimaatplein en studenten bijeen om te onderzoeken hoe bij te dragen is aan het tegengaan van klimaatverandering. Met enkele lezingen en een tiental workshops werden deelnemers geïnspireerd om goede voorbeelden te delen en ook zelf aan de slag te gaan met verduurzaming. Lees hier een uitgebreid verslag met daarbij een link naar de gegeven presentaties.

Onze nieuwsbrief per e-mail ontvangen? Schrijf u dan hier in.

Gerelateerde artikelen

EED cijfers gebruiken voor CO2-rapportageplicht Werkgebonden Personenmobiliteit?

CO2-neutraal ondernemen

Veel organisaties en bedrijven moeten aan de EED-auditplicht voldoen. Ze verzamelen daarvoor ook gegevens over...

Lees verder

Duurzaam Investeren – welke opties heb je als ondernemer?

CO2-neutraal ondernemen

In onze economie is duurzaamheid inmiddels een gegeven. Ondernemers zijn steeds meer betrokken bij thema’s...

Lees verder

Verlagen waterdruk snel terugverdiend dankzij water- en energiebesparing

Praktijkverhalen

Door de waterdruk in een 5-sterrenhotel te verlagen, is op jaarbasis een waterbesparing van 2.250...

Lees verder