Nieuwsbrief Klimaatplein oktober

CO2-neutraal ondernemen

Winnaars Climate Makeover gaan voor 100% klimaatneutraal

De winnaars van de Climate Makeover zijn bekend! Het zijn Iedema Projectstoffering uit Appelscha, bouwbedrijf Vrouwe in Assendelft, de gemeente Leiden en de hulporganisatie ZOA. Onder begeleiding van het Klimaatplein gaan deze organisaties zo snel mogelijk over naar een klimaatneutrale organisatie. Wij volgen de winnaars gedurende dit boeiende en leerzame traject en geven verslag via deze speciale Climate Makeover webpagina.

Draag bij aan de klimaatpoëzieavond ‘Dichter bij de klimaattop’

Op donderdag 26 november organiseert ImpactAcademy in samenwerking met Klimaatplein de poëzieavond  ‘Dichter bij de klimaattop’. Deze poëzieavond staat geheel in het teken van klimaatverandering en de klimaattop in Parijs. Iedereen kan deelnemen. Of je nu een doorgewinterde duurzaamheidsfan bent, een klimaatdeskundige van aanzien of ‘gewoon’ een maatschappelijk betrokken burger. De klimaatpoëzieavond gaat in ieder geval leiden tot een digitale dichtbundel die wordt samengesteld op basis van alle bijdragen aan deze bijzondere avond.

De klimaatpoëzieavond vindt plaats in Utrecht en duurt van 19.00-21.00 uur. Wil je deelnemen en/of bijdragen? Schrijf je dan gratis in op de website van ImpactAcademy.

Geslaagde inspiratiemiddag in aanloop naar klimaattop in Parijs

workshops KlimaatpleinBegin oktober kwamen ondernemers, NGO’s, partners van het Klimaatplein en studenten bijeen om te onderzoeken hoe bij te dragen is aan het tegengaan van klimaatverandering. Met enkele lezingen en een tiental workshops werden deelnemers geïnspireerd om goede voorbeelden te delen en ook zelf aan de slag te gaan met verduurzaming. Lees hier een uitgebreid verslag met daarbij een link naar de gegeven presentaties.

Onze nieuwsbrief per e-mail ontvangen? Schrijf u dan hier in.

Gerelateerde artikelen

Zo maakt aannemersbedrijf Van der Poel de overstap naar elektrisch rijden

Praktijkverhalen

Twee bedrijfsauto’s, twee heftrucks, een graafmachine van 3800 kilogram, drie personenauto’s en een vacuümunit. Allemaal...

Lees verder

Circulair inkopen van meubels: Zo doet de Universiteit Utrecht het

Praktijkverhalen

Eerst hergebruiken, dan tweedehands en dan pas nieuw meubilair inkopen dat aan de hoogste circulaire...

Lees verder

Onderneming Strijbosch streeft naar 40% lagere CO2-footprint

Praktijkverhalen

In het Brabantse Nistelrode is het bedrijf Strijbosch gevestigd. Strijbosch is een full-service partner voor...

Lees verder