Nieuwsbrief Klimaatplein september 2014

Klimaatbeleid

Onze actie voor de Dag van de Duurzaamheid

Tot aan de Dag van Duurzaamheid op 10 oktober aanstaande ontvang je €5,- korting op het boek In vijf stappen CO2-neutraal ondernemen. In dit boek worden handvatten aangereikt waarmee je direct aan de slag kunt met energie besparen en duurzaam opwekken. Gedurende de actieperiode wordt per verkocht boek €1,- gedoneerd aan de Klimaatzaak van de stichting Urgenda. Lees hier meer over de inhoud van het boek en bestel het vóór 10 oktober!

Kom je ook op onze actiegerichte inspiratiemiddag?

Naast lezingen van onder andere Prinses Laurentien van Oranje telt deze inspiratiemiddag maar liefst 16 praktische workshops over energiebesparing en duurzame opwekking. Het evenement ‘Een duurzame kijk op energie’ vindt plaats op donderdag 23 oktober aanstaande vanaf 13.00 uur. Kijk hier voor het volledige programma en meld je aan!

Online cursus energiebewust ondernemen gestart

Afgelopen maandag zijn de eerste 325 deelnemers aan de MOOC Energiebewust ondernemen van start gegaan. De cursus is met medewerking van onder andere MVO Nederland, MKB Nederland en de Stichting Natuur en Milieu opgebouwd. Het lesprogramma geeft je inzicht in de mogelijkheden van energiebewust ondernemen. Ook meedoen? Dat kan nog tot en met 15 december! Schrijf je daarvoor hier in.

Gerelateerde artikelen

Impact maken? Start met duurzaam inkopen!

Klimaatbeleid

Nederlandse bedrijven geven jaarlijks ruim 400 miljard euro uit aan producten en diensten. Door deze...

Lees verder

Een Klimaatakkoord voor maximaal anderhalve graad opwarming van de aarde

Klimaatbeleid

Een klimaatdoel van maximaal anderhalve graad Celsius mondiale temperatuurstijging is tijdens de klimaattop van Parijs...

Lees verder

Hoe gaan we ontgroeien om daarmee binnen sociale en ecologische grenzen te blijven?

Klimaatbeleid

Hoe ziet ontgroeien er uit in de ‘echte wereld’? Een kritiekpunt op de ontgroei-beweging is...

Lees verder