Ontdek duurzame mobiliteit met het Low Car Diet

Energiebesparing

Het Low Car Diet is een leuke manier om samen met collega’s duurzame mobiliteit te ontdekken en de eigen organisatie enthousiast te krijgen om meer duurzame kilometers te maken. Van 10 september t/m 10 oktober experimenteren directeuren en medewerkers met het reizen met de trein, fiets, deelauto en flexibel werken. Zo maken bedrijven meer gezonde, goedkope en schone kilometers.

Resultaten vorig jaar

Tijdens het Low Car Diet 2013 hebben 100 topbestuurders en 625 medewerkers van bedrijven als ABN AMRO, Unilever en Achmea, het openbaar vervoer ontdekt. Daarmee werd bespaard op mobiliteitskosten en CO2 uitstoot én werd de productiviteit in de af te nemen reistijd verhoogd. In totaal werd er zo’n 145.000 kilometer minder gereisd en 50% minder CO2-uitstoot veroorzaakt.

2014: Gratis gebruik duurzame mobiliteit

In 2014 biedt het Low Car Diet organisaties de kans om met 10 werknemers en 1 directeur per bedrijf gedurende 30 dagen gratis gebruik te maken van duurzame mobiliteit. Een belangrijk verschil is dat u dit jaar uw eigen auto kunt blijven gebruiken. U bepaalt dus zelf op welk moment u duurzaam wilt reizen en met welk vervoermiddel.

Voordelen en aanmelden

Mensen kunnen op deze manier makkelijk en plezierig kennismaken met de individuele voordelen: meer beweging, minder kosten en meer ontspannen reistijd. Organisaties halen zo eenvoudig eigen milieudoelen, dankzij de lagere CO2-uitstoot. Aan organisaties en deelnemers met de meeste duurzame kilometers reikt Low Car Diet leuke prijzen uit. Ook de voordelen ontdekken? Meld u dan hier aan.

Gerelateerde artikelen

Hoe snel is het nemen van energiebesparende maatregelen terugverdiend?

Energiebesparing

De snelheid waarmee energiebesparende maatregelen door bedrijven worden terugverdiend, kan sterk variëren en is afhankelijk...

Lees verder

Vijf tips voor het energiebewust koelen van je bedrijf

Energiebesparing

Met een opwarmende aarde wordt het steeds verleidelijker om voor de hete zomers een airco...

Lees verder

Energiebesparing Rotterdamse stijl: gewoon doen

Energiebesparing

Typisch Rotterdams: handen uit de mouwen en beginnen. Verstegen Spices & Sauces bewijst dat dit...

Lees verder