Reizen met de trein: driedubbele winst voor ondernemers

Energiebesparing

Reizen met de trein levert ondernemers veel voordelen op. Zo is reizen met de trein 1/3e goedkoper en veroorzaakt het 75% minder CO2-uitstoot dan een auto. Bovendien levert reizen met de trein op comfortabele wijze extra werkuren op.

De trein is 1/3 goedkoper dan de auto

Kilometers voor woon-werkverkeer en zakelijke reizen moeten nou eenmaal worden afgelegd. Maar wist u dat u op dit gebied een aanzienlijke besparing kunt realiseren? Vanuit het oogpunt van kostenbesparing is de trein namelijk een verstandige keuze.

Wanneer je kijkt naar de prijs van trein- versus autokilometers, dan kost de trein: € 0,13 per kilometer, de auto: € 0,19 per kilometer en een Leaseauto: € 0,49 per kilometer (bron: Nibud 2012). Met iedere autokilometer die wordt verruild voor de trein bespaar je dus tot wel 30%. Per medewerker.

Comfortabel werken in de trein

Maakt u of uw collega’s al gebruik van het zogenaamde Nieuwe Werken? Werken waar en wanneer u dat wilt? In de meeste NS-treinen en op de 48 grootste stations heeft u met laptop, tablet of smartphone toegang tot gratis WIFI. Zo kom je goed voorbereid aan bij een klant of op kantoor. Voor u een voordeel, maar zeker ook voor uw bedrijf. Want door in de trein te werken stijgt de efficiency.

Omdat je in de trein kunt werken, kun je gemiddeld 4 declarabele uren per week meer maken dan wanneer je met de auto reist. Dat zijn heel wat extra uren op jaarbasis! Door gebruik te maken van de NS businesscard kunt u nu al profiteren van dit voordeel.

Groen reizen met de trein

Door zuiniger te rijden en steeds zuiniger treinen in te zetten besparen spoorwegvervoerders jaarlijks energie. Sinds 2005 is het stroomgebruik per reizigerskilometer bij NS al 30% minder. Hierdoor is het haalbaar gebleken om het volledige stroomgebruik te vergroenen en een groene treinreis zonder meerprijs aan de reiziger te kunnen aanbieden. Acht van de tien reizigers vindt het belangrijk dat wij dit doen, zo blijkt uit onderzoek. Daarom gaan 1,2 mln treinreizigers per 2018 volledig groen reizen met 0 gram CO2 uitstoot omdat we dan 100% gebruik gaan maken van duurzame energie.

Bron foto: NS

Gerelateerde artikelen

5 Tips voor bedrijven om netcongestieprobleem op te lossen

Energiebesparing

Er liggen flink wat uitdagingen rondom de duurzame energietransitie. Sinds enige tijd is daar het...

Lees verder

Aangenaam binnenklimaat en juiste verlichting verbeteren prestaties werkplek

Energiebesparing

Hoge luchtkwaliteit, een aangenaam binnenklimaat en de juiste verlichting bevorderen de gezondheid en de prestaties...

Lees verder

Biobased bouwmaterialen hebben de toekomst 

Energiebesparing

Bij het verduurzamen van woningen is het isoleren van daken met biobased materialen goed te...

Lees verder