Sportschool bespaart 30 ton CO2 dankzij Led en zonnepanelen

Energiebesparing

Universal Gym in Balk staat onder de bezielende leiding van Tineke Langedijk. Haar klanten willen in een mooie goed verzorgde omgeving werken aan hun duurzame gezondheid. Bij Universal Gym kan dat in een gezellige sfeer met op maat gemaakte trainingsschema’s. Tineke wilde haar energierekening omlaag brengen en duurzamer ondernemen maar ze wilde ook haar vermogen vrijhouden om te kunnen investeren in het bedrijf en om tegenvallers op te vangen.

Zij vroeg een energie-expert om een oplossing. En die adviseerde LED-verlichting in combinatie met zonnepanelen. De LED verlichting bespaart zoveel dat de 50 zonnepanelen op jaarbasis net zoveel opwekken als het jaarverbruik van Universal Gym.

30 ton CO2-reductie zonder investering

Omdat er in de nieuwe situatie minder fossiele energie nodig is, verkleint deze ondernemer ook haar CO2-voetafdruk. De broeikasgas-besparing komt neer op ruim 30 ton CO2 per jaar. Universal Gym kon de investering bij Klimaatplein partner Volgroen > financieren. Zonder Volgroen waren in ieder geval de zonnepanelen niet in 2017 op het dak gekomen. Het maandbedrag dat Volgroen in rekening brengt is de komende 5 jaar bijna gelijk aan de opbrengst van de zonnepanelen en de besparing op de Led verlichting. Duurzaam zonder investeren en zonder dat het liquide middelen kost. Nu is Universal Gym dus mede dankzij Volgroen volledig energieneutraal.

Dubbel duurzaam

Tineke Langedijk: “Ik was blij dat de energieadviseur suggereerde om de financiering voor de zonnepanelen onder te brengen bij Volgroen. Nu ben ik niet alleen bezig met de duurzame gezondheid van mijn klanten maar draag ik ook nog eens bij aan een duurzamere wereld.”

Gerelateerde artikelen

Biobased bouwen en isoleren krijgen flinke stimulans

Energiebesparing

De Rijksoverheid trekt 200 miljoen euro uit om het grootschalig gebruik van biobased bouwmaterialen te...

Lees verder

Dankzij energiemanagement maximaal profiteren van energie

Energiebesparing

Door onder andere de afbouw van de salderingsregeling en het feit dat energieleveranciers geld gaan...

Lees verder

Grootste chocoladeproducent op aarde bespaart fors op energiekosten

Energiebesparing

Een samenwerking om je vingers bij af te likken. Onlangs heeft Klimaatplein partner BOGE een...

Lees verder