Sportschool bespaart 30 ton CO2 dankzij Led en zonnepanelen

Energiebesparing

Universal Gym in Balk staat onder de bezielende leiding van Tineke Langedijk. Haar klanten willen in een mooie goed verzorgde omgeving werken aan hun duurzame gezondheid. Bij Universal Gym kan dat in een gezellige sfeer met op maat gemaakte trainingsschema’s. Tineke wilde haar energierekening omlaag brengen en duurzamer ondernemen maar ze wilde ook haar vermogen vrijhouden om te kunnen investeren in het bedrijf en om tegenvallers op te vangen.

Zij vroeg een energie-expert om een oplossing. En die adviseerde LED-verlichting in combinatie met zonnepanelen. De LED verlichting bespaart zoveel dat de 50 zonnepanelen op jaarbasis net zoveel opwekken als het jaarverbruik van Universal Gym.

30 ton CO2-reductie zonder investering

Omdat er in de nieuwe situatie minder fossiele energie nodig is, verkleint deze ondernemer ook haar CO2-voetafdruk. De broeikasgas-besparing komt neer op ruim 30 ton CO2 per jaar. Universal Gym kon de investering bij Klimaatplein partner Volgroen > financieren. Zonder Volgroen waren in ieder geval de zonnepanelen niet in 2017 op het dak gekomen. Het maandbedrag dat Volgroen in rekening brengt is de komende 5 jaar bijna gelijk aan de opbrengst van de zonnepanelen en de besparing op de Led verlichting. Duurzaam zonder investeren en zonder dat het liquide middelen kost. Nu is Universal Gym dus mede dankzij Volgroen volledig energieneutraal.

Dubbel duurzaam

Tineke Langedijk: “Ik was blij dat de energieadviseur suggereerde om de financiering voor de zonnepanelen onder te brengen bij Volgroen. Nu ben ik niet alleen bezig met de duurzame gezondheid van mijn klanten maar draag ik ook nog eens bij aan een duurzamere wereld.”

Gerelateerde artikelen

Hoe snel is het nemen van energiebesparende maatregelen terugverdiend?

Energiebesparing

De snelheid waarmee energiebesparende maatregelen door bedrijven worden terugverdiend, kan sterk variëren en is afhankelijk...

Lees verder

Vijf tips voor het energiebewust koelen van je bedrijf

Energiebesparing

Met een opwarmende aarde wordt het steeds verleidelijker om voor de hete zomers een airco...

Lees verder

Energiebesparing Rotterdamse stijl: gewoon doen

Energiebesparing

Typisch Rotterdams: handen uit de mouwen en beginnen. Verstegen Spices & Sauces bewijst dat dit...

Lees verder