Wat levert fietsen op voor mens, natuur en maatschappij?

Klimaatbeleid

Wij zijn uniek in de wereld om ons fietsgebruik. In gewone kleren. Dus als volwaardige reisoptie naar het werk. Toch neemt nog steeds 50% van de Nederlanders de auto voor ritten onder de 7,5 km. En dat terwijl ondertussen fietsers voor elke fietskilometer 150 gram CO2-uitstoot besparen.

Triple-win

Fietsen zorgt voor een ‘triple win’ voor de mens zelf, de natuur, en de maatschappij. Fietsen is gezond, schoon en maakt gelukkig. Fietsen geeft je vrijheid en je beleeft soms zomaar de mooiste momenten onderweg naar werk, ontspanning of familie. Een kick voor niks! Ring-Ring® is een dienst die het gebruik van de fiets stimuleert door aan Fkm’s (fietskilometers) regelrechte voordelen te koppelen. En wel vanuit vier partijen: ondernemers, werkgevers, steden en zorgverzekeraars. Met elkaar zorgen we voor een mooi, gezond en schoon Nederland.

Jouw fietskilometers zijn geld waard

hoe-werkt-ring-ring

Ring-Ring® is een sociale onderneming met als doel het belonen van fietskilometers (Fkm) en het verbinden van stad en land. Unieke ondernemers, cultuur en historie maken stad en land authentiek. Fietsers en voetgangers ervaren de omgeving intenser door hun snelheid. De 1.150 huidige deelnemers aan Ring-Ring fietsten samen al bijna 600.000 kilometer en reduceerden daarmee vele tonnen CO2-uitstoot. Gefietste kilometers (Fkm’s) worden bijgehouden in een app en kun je inleveren bij ondernemers in jouw regio tegen korting op producten.

Meedoen? Click dan hier >

Bron foto: Citymarketing Tilburg

Gerelateerde artikelen

Hoe ziet ons energiesysteem eruit in een postgroei samenleving?

Klimaatbeleid

Het energiesysteem in een postgroei samenleving zal sterk verschillen van het huidige systeem. We zijn...

Lees verder

Impact maken? Start met duurzaam inkopen!

Klimaatbeleid

Nederlandse bedrijven geven jaarlijks ruim 400 miljard euro uit aan producten en diensten. Door deze...

Lees verder

Een Klimaatakkoord voor maximaal anderhalve graad opwarming van de aarde

Klimaatbeleid

Een klimaatdoel van maximaal anderhalve graad Celsius mondiale temperatuurstijging is tijdens de klimaattop van Parijs...

Lees verder