Win een Climate Makeover en onderneem klimaatneutraal

CO2-neutraal ondernemen

Voor alle organisaties die niet alleen zeggen dat verantwoord ondernemen de toekomst is, maar er ook echt naar willen handelen is er nu de Climate Makeover. Ga de uitdaging aan om zo snel mogelijk de omslag te maken naar een 100% klimaatneutrale organisatie! Schrijf je in voor een van de vier Climate Makeovers van het Klimaatplein en MVO Nederland, en maak die ambitie waar.

Transformatie naar klimaatneutraal

De winnaars van de Climate Makeover krijgen een gratis adviestraject op maat. Doel is om zo snel mogelijk volledig klimaatneutraal te worden. Elke organisatie, bedrijf, gemeente of NGO kan meedoen. De makeover start met een nulmeting: een berekening van de huidige CO2-uitstoot. Daarna volgt een individueel adviesgesprek, waarin we onderzoeken op welke onderdelen bij jouw bedrijf de meeste winst te behalen valt. Partners van het Klimaatplein met verschillende expertises helpen vervolgens bij de uitvoering. MVO Nederland volgt de winnende bedrijven van begin tot eind.

Elk bedrijf kan 100% klimaatneutraal worden. Volg de winnaars van de Climate Makeover via deze speciale webpagina en laat je inspireren!

Samen sterk tegen klimaatverandering

Ongeremde klimaatverandering leidt tot catastrofale gevolgen. Voor natuur, milieu en voor de economie. De VN Klimaattop in Parijs wordt gezien als laatste kans om een temperatuurstijging op aarde van meer dan 2 graden te voorkomen. Bedrijven kunnen een belangrijke bijdrage leveren door hun CO2-uitstoot zo ver mogelijk terug te dringen. Klimaatneutraal betekent dat alle bedrijfsactiviteiten per saldo geen negatieve impact hebben op het klimaat. Met de Climate Makeover laat het Klimaatplein zien dat klimaatneutraal ondernemen goed haalbaar en rendabel is.

Partner worden van Klimaatplein?

Wil je samen met onze tientallen andere partners bijdragen aan het klimaatneutraal maken van ondernemend Nederland? Wil je jouw expertise en best practises delen via een platform dat al meer dan een kwart miljoen keer is bezocht en duizenden doorclicks heeft gerealiseerd? Meld je dan aan als partner! En bezoek ter inspiratie ook onze actiemiddag over klimaatneutraal ondernemen op 1 oktober aanstaande.

Gerelateerde artikelen

Hoe bereken je scope 3 ketenemissies?

CO2-neutraal ondernemen

Veel organisaties kennen inmiddels de eigen CO2-voetafdruk wel. Die bereken je eenvoudig door het jaarlijkse...

Lees verder

Vijf dingen die ondernemers kunnen leren van lokale duurzame initiatieven

CO2-neutraal ondernemen

Kent u de leus ‘climate change is system change’? Een analyse in een notendop die...

Lees verder

Ondernemen in een postgroei samenleving, hoe doe je dat?

CO2-neutraal ondernemen

Het Klimaatplein organiseerde een online ochtendsessie over ondernemen in een postgroei samenleving. Hoe ziet zo’n...

Lees verder