Zomeractie Klimaatplein: Win het nieuwste boek van Jeremy Leggett

Klimaatbeleid

Het Klimaatplein is inmiddels 400.000 keer bezocht door ondernemers die aan de slag willen met klimaatneutraal ondernemen. Jullie maakten veelvuldig gebruik van al onze tools, tips en partners en daar zijn we jullie dankbaar voor. Onder alle lezers van de nieuwsbrief van het Klimaatplein zullen daarom eind juli een vijftal exemplaren van het boek ‘De overwinning’ van Jeremy Leggett worden verloot. Ook kans maken op dit boeiende boek? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief > 

De overwinning

Tussen het boek ‘Een Ongemakkelijke Waarheid’ van Al Gore (2006) en dit boek van Jeremy Leggett zitten precies tien jaar. Dat decennium maakt een wereld van verschil: in De Overwinning laat Leggett ons zien hoe de grote omwenteling van fossiel naar hernieuwbaar zich aandient. Tal van gezaghebbende stemmen uit het establishment – bankiers, verzekeraars, militairen – uiten nu publiekelijk hun grote zorgen. Niet alleen is duidelijk dat we een mondiale catastrofe over ons afroepen als we niet snel en drastisch in actie komen; ook de enorme economische risico’s van business as usual worden inmiddels onderkend.

Over de auteur

Jeremy Leggett doet in dit boek een fascinerend verslag van de razendsnelle ontwikkelingen, in een periode die begint in het voorjaar van 2013 en eindigt met de slotbijeenkomst van de Parijse klimaattop (eind 2015). Als lezer krijg je via zijn dagboek een ongekend kijkje achter de schermen van de grote conferenties, ben je bijna getuige van de heftige politieke beraadslagingen, de verhitte gesprekken in boardrooms. Met zijn bagage – ooit adviseur van de fossiele industrie en campaigner in de milieubeweging en nu duurzaam solar-ondernemer en voorzitter van Carbon Tracker – bevindt Leggett zich als geen ander op bekend terrein. De ideale reisleider op een ontdekkingstocht door een verrassend veranderende wereld!

Mocht je dit boek sowieso willen lezen deze zomer dan is het via deze link te bestellen. Als extraatje zal deze pageturner van Leggett worden aangevuld met het boekje > ‘In 5 stappen CO2-neutraal ondernemen’ van oprichter van Klimaatplein.com Rob van der Rijt.

Deze actie is inmiddels afgerond, je kunt je natuurlijk altijd inschrijven voor onze nieuwsbrief. Dan blijf je meteen op de hoogte van toekomstige aanbiedingen.

Gerelateerde artikelen

Impact maken? Start met duurzaam inkopen!

Klimaatbeleid

Nederlandse bedrijven geven jaarlijks ruim 400 miljard euro uit aan producten en diensten. Door deze...

Lees verder

Een Klimaatakkoord voor maximaal anderhalve graad opwarming van de aarde

Klimaatbeleid

Een klimaatdoel van maximaal anderhalve graad Celsius mondiale temperatuurstijging is tijdens de klimaattop van Parijs...

Lees verder

Hoe gaan we ontgroeien om daarmee binnen sociale en ecologische grenzen te blijven?

Klimaatbeleid

Hoe ziet ontgroeien er uit in de ‘echte wereld’? Een kritiekpunt op de ontgroei-beweging is...

Lees verder