Autoloze dinsdag: Asito bespaart 5.125 fossiele kilometers

Energiebesparing

Asito deed afgelopen 2 oktober mee aan Autoloze Dinsdag. Tientallen medewerkers lieten die dag de auto staan en zijn lopend, met de fiets of met het openbaar vervoer naar het werk gegaan. Ook werkten veel medewerkers thuis.

De Asito medewerkers bespaarden samen 5.125 kilometer rijden op fossiele brandstoffen! Dit leverde een CO2 reductie op van 1.100 kg CO2. Ondanks het minder mooie weer die dag is er toch 7% meer kilometers en CO2 bespaart. Een groot gedeelte van de deelnemers (38%) heeft thuis gewerkt, ongeveer 35% is gaan fietsen, 15% is met het OV gegaan en 10% is gaan carpoolen.

Autoloos werken

Autoloze dinsdag is een initiatief van Enexis, welke mede door Klimaatplein-partner Asito is geadopteerd. Samen met andere bedrijven besparen ze op deze manier veel CO2-uitstoot. De volgende Autoloze dinsdag staat op de planning voor 2 april 2019.

Meer brandstof-bespaartips

Klimaatplein plaatste eerder al een blog met daarin nog meer tips om te besparen op autokilometers. Hoe geef je vorm aan een duurzaam mobiliteitsbeleid? Gebruik vaker de fiets en maak met gemak gebruik van het Openbaar Vervoer. Maar ook: Lift mee met de hybride en elektrische auto en gebruik minder lease-auto’s. Een slimme (bedrijfs)huisvesting speelt ook een rol.

Een schone lucht, gezonde medewerkers, minder klimaatverandering en lagere kosten. Allemaal redenen om als organisatie mee te doen met deze duurzame initiatieven!

Gerelateerde artikelen

5 Tips voor bedrijven om netcongestieprobleem op te lossen

Energiebesparing

Er liggen flink wat uitdagingen rondom de duurzame energietransitie. Sinds enige tijd is daar het...

Lees verder

Aangenaam binnenklimaat en juiste verlichting verbeteren prestaties werkplek

Energiebesparing

Hoge luchtkwaliteit, een aangenaam binnenklimaat en de juiste verlichting bevorderen de gezondheid en de prestaties...

Lees verder

Biobased bouwmaterialen hebben de toekomst 

Energiebesparing

Bij het verduurzamen van woningen is het isoleren van daken met biobased materialen goed te...

Lees verder