Boek Drawdown: 100 maatregelen tegen opwarming aarde

Klimaatverandering

Het boek Drawdown (de titel refereert aan het moment waarop CO2-concentraties weer gaan dalen) laat zien hoe het proces van opwarming van de aarde omgedraaid kan worden, met maatregelen op tal van gebieden. Het presenteert 100 realistische en stoutmoedige klimaatoplossingen. Naast twintig veelbelovende innovaties presenteert het boek tachtig oplossingen die in het project Drawdown al ver zijn doorgerekend: Wat schiet het klimaat ermee op? En wat is er – voor zover mogelijk – te zeggen over de benodigde investeringen; en het te verwachten financiële rendement? Een zeer inspirerend en onmisbaar boek voor ondernemers, beleidsmakers en mensen in het onderwijs.

Project Drawdown is het meest omvattende plan dat ooit is opgesteld om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Het plan is niet opnieuw gemaakt of bedacht – het plan bestaat en wordt wereldwijd al geïmplementeerd. Project Drawdown verzamelde een gekwalificeerde en diverse groep onderzoekers van over de hele wereld om oplossingen voor de aanpak van klimaatverandering te identificeren en te modelleren. Wat werd ontdekt, is een weg vooruit die de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen binnen dertig jaar kan terugdringen.

Nederlandse vertaling Drawdown

Het onderzoek onthult dat de mensheid al veel middelen en technieken bij de hand heeft. Veel oplossingen die worden voorgesteld, zijn nu al gaande en volop in actie. Het is nu onze taak om de kennis en groei van wat mogelijk is zo snel mogelijk te versnellen. Het boek waarin alle klimaatmaatregelen zijn opgenomen is vertaald door Uitgeverij Maurits Groen en Climate Cleanup. Dit met de financiële support van onder andere het Klimaatplein.

De Nederlandse vertaling van dit inspirerende en hoopvolle boek is inmiddels te bestellen. Dat kan hier >

Inmiddels is ook het boek ‘CO2-neutraal ondernemen, zo doe je dat!’ te bestellen >. Dat boek geeft organisaties concrete handvatten om vandaag al te starten met duurzaam ondernemerschap.

Gerelateerde artikelen

Concrete gevolgen van klimaatverandering in het jaar 2021

Klimaatverandering

Van hittegolven en orkanen in de VS tot overstromingen in Europa en China. Extreem weer...

Lees verder

Zee-ijs Noordpool daalt weer. Wat kunnen we er tegen doen?

Klimaatverandering

Elk jaar doorloopt het zee-ijs op de Noordpool een seizoenscyclus. Het groeit in oppervlakte en...

Lees verder

Klimaatverandering is niet het probleem, maar de opwarming van de aarde wel

Klimaatverandering

De zon verwarmt dagelijks onze aarde en de aarde straalt die warmte normaal gesproken weer...

Lees verder