Circulaire energiezuinige verlichting voor museum Hilversum

Energiebesparing

Het huren van circulaire en energiezuinige LED verlichting is een nieuwe trend. Logisch ook, want waarom investeren in verlichting die over vijf jaar verouderd is? Elke ondernemer wil met zijn organisatie flexibel blijven, dus waarom verlichting kopen terwijl je het ook circulair kunt huren? 

Circulair is nog maar een kleine stap

LED-verlichting gaat steeds langer mee. Garantietermijnen van 5 jaar zijn standaard en de geleidelijke verlenging van de garantietermijn zet zich door. Het verlengen van de garantietermijn is mogelijk doordat de producten steeds beter worden en steeds langer mee gaan. De stap naar een circulair product wordt daarmee steeds kleiner. Brink Licht loopt voorop in deze ontwikkeling en heeft verlichting ontwikkelt die het aan de eind van de huurperiode weer terugneemt. Klimaatplein partner Volgroen financiert de investering.

“Zeventig tot tachtig procent (in termen van waarde) van de lamp wordt na tien jaar opnieuw ingezet als lamp. Er zijn nog een paar onderdelen die gewoon stuk gaan en aangeboden worden aan de afvalrecycling. Het design van de lamp is bewust klassiek om te voorkomen dat de lamp op het moment van vervanging ‘oud’ oogt.” Aldus Felix Gruijters van Volgroen.

Flexibiliteit aan het eind van de huurperiode

Energiezuinige LED-lampen zijn recent onder dit circulaire verhuur-concept geïnstalleerd bij Museum Hilversum. Het museum heeft nu voor vijf jaar lampen voor een van te voren vastgesteld vast bedrag. Belangrijk voor het museum was dat de lampen met hun  ‘wall washer applicatie’ speciaal geschikt zijn voor het uitlichten van foto’s en andere exposities. En ook dat het museum geen onderhoudszorgen en geen investeringskosten heeft maar wel de besparing op de energie. Na afloop van het leasecontract kan de ondernemer kiezen voor een nieuw contract en daarmee gebruikmaken van de nieuwste ontwikkelingen, maar ook veranderde wensen en eisen voor de sfeer of beleving van zijn bedrijf verwezenlijken. Zo maak je als ondernemer optimaal gebruik van ontwikkelingen op het gebied van licht, zonder daarvoor grote bedragen te investeren.

Meer weten over de mogelijkheden van het huren van circulaire verlichting? Neem dan contact op met onze partner Volgroen >

 

 

Gerelateerde artikelen

Biobased bouwmaterialen hebben de toekomst 

Energiebesparing

Bij het verduurzamen van woningen is het isoleren van daken met biobased materialen goed te...

Lees verder

Energiebewust en duurzaam ondernemen? Koffiebranderij Hesselink doet het gewoon.

Praktijkverhalen

Gerrit Hesselink komt, zo zegt hij zelf, uit een echt koffiebrandersgeslacht. Hij is de vierde...

Lees verder

Sportlocaties duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Energiebesparing

Zowel beweging als verduurzaming van haar sportlocaties staat bij het Sportbedrijf Rotterdam hoog op de...

Lees verder