Dichter bij de klimaattop… Poëzieavond over Klimaatverandering

Klimaatverandering

Aan de vooravond van de belangrijke klimaattop in Parijs spant het er om: zal COP21 leiden tot de resultaten die nodig zijn om de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering effectief te bestrijden? We weten dat dat in het verleden lastig is gebleken en we weten wat er nodig is om klimaatverandering tegen te gaan. Sterker nog: we weten dat niet alleen, we kunnen het ook.

Kennis, logica en de rede schieten in dit kader – hoewel belangrijk – ontegenzeggelijk tekort. Er is méér nodig. Het is de hoogste tijd om andere manieren te verkennen die dit tij kunnen helpen keren. Geen panacees, maar wel manieren die ons dieper raken en onze emoties en intuïtie aanspreken. We hebben creatievere, speelsere manieren van provoceren nodig. Manieren die uitdagen, plezier oproepen, bekritiseren en zalven.

Poëzie, misschien? Ja, poëzie!

Deelnemen én dichterlijk bijdragen

ImpactAcademy en Klimaatplein.com nodigen je van harte uit voor een bijzondere avond: de Pre-COP21 Poëzieavond over Klimaatverandering. Een heuse poëzieavond voor iedereen die geïnteresseerd is om te verkennen hoe een ander antwoord op het probleem van klimaatverandering er uit kan zien. Of je nu een doorgewinterde duurzaamheidsapologeet bent, een klimaatdeskundige van aanzien of ‘gewoon’ een maatschappelijk betrokken burgerman of -vrouw, je bent van harte welkom: welkom om de avond bij te wonen, maar ook om bij te drágen.

Want een poëzieavond zonder dichters is als een klimaattop zonder oplossingen. Weet je uitgenodigd om je eigen dichterlijke talenten te ontdekken en de vruchten daarvan op het podium te delen. Wie weet wie je inspireert, raakt of aanzet tot actie. Wie weet wat je over jezelf ontdekt. Wie weet waar het toe leidt.

Waar het ieder geval toe gaat leiden: een digitale dichtbundel die wordt samengesteld op basis van alle bijdragen aan deze bijzondere avond. Een dichtbundel die je wilt delen. Wees dichter bij de klimaattop.

Meld je aan!

Neem deel aan deze unieke, experimentele avond zonder pretenties en oordelen jegens elkaar. Neem deel aan een avond vol enthousiasme, nieuwsgierigheid, betrokkenheid en artistieke vrijheid.

Durf je het aan? Doe je mee?

Zo ja, schrijf je in op de Inschrijfpagina op www.impact-academy.nl. Je ontvangt dan een bevestiging en een uitnodiging om je dichterlijke talenten de vrije loop te laten. Deelnemen is geheel gratis!

Gerelateerde artikelen

Concrete gevolgen van klimaatverandering in het jaar 2021

Klimaatverandering

Van hittegolven en orkanen in de VS tot overstromingen in Europa en China. Extreem weer...

Lees verder

Zee-ijs Noordpool daalt weer. Wat kunnen we er tegen doen?

Klimaatverandering

Elk jaar doorloopt het zee-ijs op de Noordpool een seizoenscyclus. Het groeit in oppervlakte en...

Lees verder

Klimaatverandering is niet het probleem, maar de opwarming van de aarde wel

Klimaatverandering

De zon verwarmt dagelijks onze aarde en de aarde straalt die warmte normaal gesproken weer...

Lees verder