Distributiecentrum bespaart fors op energiekosten en verhoogt werkplezier

Energiebesparing

“Mooiere lichtopbrengst, minder lampen en een lagere energierekening. Helemaal Top!” zegt Wilber Kruger van de KT groep in Veenendaal. Dankzij nieuwe Led verlichting bespaarde deze ondernemer duizenden euro’s aan energiekosten en verkleinde de eigen CO2-voetafdruk met 35 ton CO2-uitstoot.

KT Groep is een groot distributiecentrum voor fashion. Aangezien er een enorm oppervlakte op de juiste manier belicht moest worden, is meegedacht en geadviseerd over de juiste kleurtemperatuur en type verlichting. Daarnaast werden alle kantoren en overige ruimten voorzien van ledpanelen, zowel in ronde als standaard formaten. Bij dit project van Klimaatplein partner LedsgoEco> zijn ruim 2000 ledtubes geplaatst.

Betalen uit besparing

“De lichtopbrengst is met 15% gestegen. Onze orderpikkers hebben nu veel beter zicht op wat er in de stellingen staat en dat werkt een stuk plezieriger. Omdat we de investering uit de besparing terug betalen hoeven we met deze ingreep niet te investeren. We zijn nu dus geld aan het verdienen terwijl we duurzamer ondernemen. Wie wil dat nou niet?”

Gerelateerde artikelen

Hoe snel is het nemen van energiebesparende maatregelen terugverdiend?

Energiebesparing

De snelheid waarmee energiebesparende maatregelen door bedrijven worden terugverdiend, kan sterk variëren en is afhankelijk...

Lees verder

Vijf tips voor het energiebewust koelen van je bedrijf

Energiebesparing

Met een opwarmende aarde wordt het steeds verleidelijker om voor de hete zomers een airco...

Lees verder

Energiebesparing Rotterdamse stijl: gewoon doen

Energiebesparing

Typisch Rotterdams: handen uit de mouwen en beginnen. Verstegen Spices & Sauces bewijst dat dit...

Lees verder