Energiebesparings-programma met digitale MKB bespaarassistent

Energiebesparing

Het Klimaatplein maakt het voor MKB-ondernemers eenvoudig om hun onderneming te verduurzamen. Klimaatplein geeft ondernemers antwoord op al hun vragen over energie besparen, CO2-reductie of verduurzaming van energie- en brandstofverbruik. Ook laat het met de digitale bespaarassistent zien hoe dit ondernemingen geld kan besparen. Door vervolgens in 5 stappen het energiebesparingsprogramma te volgen worden ondernemers verder ontzorgt.

Reeds 10 jaar informeert, inspireert en activeert het Klimaatplein ondernemingen en instellingen om de eigen uitstoot van CO2 te verlagen. Bijvoorbeeld door te laten zien hoe gemakkelijk het is om fossiel brandstofverbruik te verminderen en zelf duurzame energie te realiseren. Het inmiddels meer dan 1,4 miljoen keer geraadpleegde online platform wordt ondersteund door diverse markt- en overheidspartijen. Het uiteindelijke doel is het om verdere klimaatontwrichting te voorkomen door uitstoot van broeikasgassen als CO2 te verminderen.  

Digitale bespaarassistent

De digitale MKB bespaarassistent op het Klimaatplein bestaat uit diverse online tools die praktische handvatten biedt aan bedrijven of instellingen. Zo is er de gratis CO2-calculator die inzicht biedt in de eigen voetafdruk. De uitkomst daarvan leidt weer tot een veelvoud aan energie bespaartips of verhalen van ondernemers die al stappen hebben gezet. Dat maakt dat deze digitale bespaarassistent concreet handelingsperspectief biedt én organisaties met elkaar in contact brengt om zo klimaatdoelen te halen.  

MKB Energiebesparingsprogramma

Het online 5-stappenplan op het Klimaatplein is hét energiebesparingsprogramma voor het MKB. Reeds tienduizenden ondernemingen maakten hier gebruik van. Het voordeel van het programma is dat het bedrijven stap voor stap en met veel tips, filmpjes en praktijkverhalen aan de hand neemt naar energiebesparing.

Een nieuw initiatief van het Klimaatplein is de Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie waarbij reeds 75 MKB-bedrijven in gezamenlijkheid werken aan 40% minder CO2-uitstoot in 5 jaar tijd. Ook daar speelt energiebesparing en duurzame opwek een centrale rol. Deelnemers worden kosteloos vooruit geholpen om het bespaardoel te halen. Tot nu alles digitaal, maar hopelijk kunnen ondernemers elkaar na het Coronatijdperk ook weer ‘live’ ontmoeten.  

Gerelateerde artikelen

5 Tips voor bedrijven om netcongestieprobleem op te lossen

Energiebesparing

Er liggen flink wat uitdagingen rondom de duurzame energietransitie. Sinds enige tijd is daar het...

Lees verder

Aangenaam binnenklimaat en juiste verlichting verbeteren prestaties werkplek

Energiebesparing

Hoge luchtkwaliteit, een aangenaam binnenklimaat en de juiste verlichting bevorderen de gezondheid en de prestaties...

Lees verder

Biobased bouwmaterialen hebben de toekomst 

Energiebesparing

Bij het verduurzamen van woningen is het isoleren van daken met biobased materialen goed te...

Lees verder