Klimaattrein naar Parijs

Klimaatbeleid

Op zaterdag 28 november 2015 stapt de Nederlandse onderhandelingsdelegatie voor de VN-klimaattop in Parijs aan boord van de ‘Train to Paris’, een initiatief van de Nederlandse Klimaatcoalitie (NKC), ProRail en NS. Ook vanuit de meeste andere Europese landen zullen de onderhandelingsdelegaties klimaatvriendelijk per trein naar Parijs komen. Dit wordt gecoördineerd vanuit de overkoepelende Internationale spoorwegorganisatie UIC.

De bedrijven en instellingen van de NKC hebben zich elk afzonderlijk gecommitteerd aan het doel om uiterlijk in 2050 volledig klimaatneutraal te opereren en nemen concrete initiatieven mee die leiden tot besparing van CO2. Aan boord van de Train to Paris laten ook andere (maatschappelijke) organisaties praktische voorbeelden zien hoe zij invulling gaan geven aan deze ambitie en hoe zij al in 2020 tot forse CO2 besparing komen. Dit ter inspiratie van de onderhandelingsdelegatie en pers.

De Nederlandse Klimaatcoalitie heeft als ambitie om voor de klimaattop in Parijs een zo’n groot mogelijk groep organisaties te mobiliseren, waarbij ook bestaande netwerken zullen worden geïntegreerd. De Nederlandse Klimaatcoalitie gelooft dat de bundeling van huidige, waardevolle initiatieven een mooie tussenstop is op weg naar klimaatneutraliteit. In aanloop naar Parijs zullen deze initiatieven zo goed mogelijk gebundeld worden zodat het Nederland kan dienen als wereldvoorbeeld voor klimaatneutraliteit. Meer informatie over de klimaatcoalitie vind u hier.

Gerelateerde artikelen

Impact maken? Start met duurzaam inkopen!

Klimaatbeleid

Nederlandse bedrijven geven jaarlijks ruim 400 miljard euro uit aan producten en diensten. Door deze...

Lees verder

Een Klimaatakkoord voor maximaal anderhalve graad opwarming van de aarde

Klimaatbeleid

Een klimaatdoel van maximaal anderhalve graad Celsius mondiale temperatuurstijging is tijdens de klimaattop van Parijs...

Lees verder

Hoe gaan we ontgroeien om daarmee binnen sociale en ecologische grenzen te blijven?

Klimaatbeleid

Hoe ziet ontgroeien er uit in de ‘echte wereld’? Een kritiekpunt op de ontgroei-beweging is...

Lees verder