Hoe kunnen we bedrijven en instellingen praktisch en concreet helpen met energiebesparing en CO2-reductie? Daar geeft het Klimaatplein een antwoord op. Bijvoorbeeld met de organisatie van webinars, waaronder deze openbaar toegankelijke kennissessie van donderdagmiddag 11 mei 2023. Dit was het programma met daarin de onderwerpen die worden besproken:
16.00-16.03 Welkomstwoord Rob van der Rijt, oprichter Klimaatplein, initiatiefnemer Alliantie Klimaatactie
16.03-16.15 Kort interview met Kees Vendrik, opvolger van Ed Nijpels als voorzitter van het Nationaal Klimaat Platform
4 x besparen op energie en brandstof:
- 16.15-16.30 Verlichting: Hoe pak je het installeren van energiezuinige verlichting aan? Waar moet je op letten als ondernemer? Welke wettelijke verplichtingen en subsidieregelingen zijn er? Wat is de terugverdientijd en kan het ook circulair?
Door: Wouter Plomp, Directeur Lumeco - 16.30-16.45 Mobiliteit en logistiek: Hoe kan mijn bedrijf brandstof besparen op mobiliteit en logistiek? Welke alternatieven zijn er qua mobiliteit? Hoe zijn logistieke processen energiezuiniger op elkaar af te stemmen? Wat zijn en worden de wettelijke verplichtingen en subsidiemogelijkheden?
Door: Wouter de Valk, Directeur Livemobility en Michael van Wijngaarden, expert stadslogistiek - 16.45-17.00 Integrale aanpak energiebesparing: Kun je als bedrijf ontzorgd worden van begin tot het einde. Hoe werkt dat? Welke mogelijkheden voor besparen en duurzaam opwekken zijn er? Welke financieringsmogelijkheden en subsidieregelingen zijn er?
Door: Erik Kemink, Directeur Censo - 17.00-17.15 Perslucht: Een dagelijks achteloos gebruikte energiedrager waarvan we zelden bewust zijn van het besparingspotentieel. Wat is er te besparen? Waar moeten bedrijven op letten? Welke mogelijkheden zijn er om te besparen? Wat zijn de nieuwste technieken?
Door: Johan Nooijen, Product Manager Geveke Persluchttechniek
Datum en aanmelden
Het webinar is door elk bedrijf of instelling in Nederland kosteloos te volgen. Het webinar vond plaats op donderdagmiddag 11 mei van 16.00 tot 17.15 uur en is via deze weblink terug te zien.
Onze partner Klimaatverbond Nederland ondersteunt zowel communicatief als technisch bij de uitvoering van dit webinar.