Alles over aardgasloos ondernemen

Ondernemen zonder aardgas. Hoe doe je dat? Welke voordelen levert het op voor je bedrijf, de Nederlandse samenleving en het klimaat? In dit dossier bieden we informatie en inspiratie om zelf aan de slag te gaan als ondernemer of als bedrijfsterrein. Doe er je voordeel mee!


Aanbevelingen, tips en advies voor een aardgasloos bedrijfsterrein
Een inspiratiebijeenkomst aardgasloos ondernemen leidde tot diverse oplossingen om een concreet bedrijventerrein binnen drie jaar van het aardgas te halen. Tientallen deelnemers en een deskundige jury bogen zich urenlang over de uitdagingen. Lees hier welke belangrijke aardgasloze aanbevelingen naar voren kwamen.


Prijs op CO2 belasting voor klimaatWat zijn de voordelen van ondernemen zonder aardgas?
Onder andere: leveringszekerheid, het voldoen aan wettelijke verplichtingen, klimaatdoelstellingen en het voeren van een duurzaam bedrijf. Leer er hier meer over.


Belastingstelsel vergroenen om klimaatverandering tegen te gaanHoe gaan Nederlandse bedrijven van het gas af?
Welke rol kan het Nederlandse bedrijfsleven hierbij spelen en wat levert het op? Lees hier wat zij zelf kunnen doen om aardgasloos te ondernemen.


Aardgasloos een bedrijfspand verwarmen, hoe doe je dat?
Meestal zijn aanpassingen in bestaande gebouwen nodig om de alternatieven voor aardgas als nieuwe warmtevoorziening te kunnen gebruiken.En hoe zit het met nieuwbouw? Bekijk hier enkele aardgasvrije mogelijkheden.


Inspiratiefilmpje bijeenkomst aardgasloos ondernemen
We maakten een filmpje tijdens een inspiratiebijeenkomst aardgasloos ondernemen. Waarom zou een bedrijventerrein van het aardgas moeten en hoe draagt een bijeenkomst bij aan het verzamelen van de juiste oplossingen? Bekijk het filmpje hier >


Ook een aardgasloos bedrijventerrein? Wij helpen u graag verder! Neem contact > met ons op voor meer informatie.