Ambitie 2020: 20% Nederlandse MKB CO2-neutraal

CO2-neutraal ondernemen

Tijdens haar nieuwjaarsreceptie eind januari daagde MVO Nederland deelnemers uit om een duurzame ambitie op te stellen voor het jaar 2020. Het Klimaatplein nam die uitdaging aan en heeft haar ambitie als volgt geformuleerd: “In 2020 heeft 20% van het Nederlandse MKB het 5-stappenplan naar CO2-neutraal ondernemen doorlopen en uitgevoerd. Dit betekent dat in 2020 1/5e deel van het MKB geen impact meer heeft op klimaatverandering.”

CO2-neutraal ondernemen

Wanneer een onderneming het 5-stappenplan op Klimaatplein.com heeft doorlopen dan neemt het 100% verantwoordelijkheid voor eigen veroorzaakte CO2-uitstoot. Er wordt optimaal bespaard op energie(kosten), groene elektriciteit afgenomen of zelf duurzaam opgewekt. Het restant aan uitstoot wordt gecompenseerd.

75.000 MKB bedrijven

Nederland telt zo’n 375.000 MKB-bedrijven met minimaal 2 werknemers in dienst. Wanneer 20% hiervan in 2020 CO2-neutraal gaat ondernemen, dan betreft dat 75.000 ondernemingen. Een groot gedeelte van deze ondernemingen is al duurzaam op weg. Klimaatplein.com maakt alle mogelijkheden en voordelen van energiebesparing en duurzame opwekking  zichtbaar. Daardoor is praktisch en concreet invulling te geven aan het verminderen van de eigen impact op klimaatverandering. Het Klimaatplein werd inmiddels meer dan 125.000 keer bezocht. Ondernemers berekenen er zelf hoe en wat er te besparen is op eigen energiekosten en CO2-uitstoot.

Partners Klimaatplein

De 60 partners van het Klimaatplein geven het Nederlandse MKB nu al zicht op de ontelbare mogelijkheden voor energiebesparing, duurzame opwekking en CO2-reductie. Samen gaan we er aan werken om die zichtbaarheid te vergroten en zo het verduurzamen van het Nederlandse bedrijfsleven te versnellen.

Lees hier meer over het project Ambitie 2020 van MVO Nederland.

 

Gerelateerde artikelen

Circulaire toepassingen en het behalen van science based targets

CO2-neutraal ondernemen

Circulaire toepassingen spelen een belangrijke rol bij het verminderen van de klimaatimpact van een bedrijf....

Lees verder

‘Nu meebewegen betekent grip op energiezekerheid in de toekomst’

CO2-neutraal ondernemen

Terwijl Nederland druk bezig is met verduurzamen, heeft het elektriciteitsnet zijn capaciteit bereikt. Hoe krijgen...

Lees verder

Zo maakt aannemersbedrijf Van der Poel de overstap naar elektrisch rijden

Praktijkverhalen

Twee bedrijfsauto’s, twee heftrucks, een graafmachine van 3800 kilogram, drie personenauto’s en een vacuümunit. Allemaal...

Lees verder