Boekenactie Klimaatplein levert mooie donatie op voor Klimaatzaak

Klimaatverandering

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid op 10-10 voerde het Klimaatplein een actie waarbij met korting een boek over energiebewust ondernemen was te bemachtigen. Van ieder verkocht boek werd bovendien € 1,- gedoneerd aan de Klimaatzaak van Urgenda. Uiteindelijk kon Rob van de Rijt, oprichter van het Klimaatplein, een totaalbedrag van € 250,- overhandigen aan Urgenda directeur Marjan Minnesma.

De Klimaatzaak

Samen met meer dan 800 mede-eisers heeft stichting Urgenda in november 2013 een dagvaarding tegen de Nederlandse staat ingediend. Ondanks dat de Nederlandse overheid zich bewust is van de urgentie van klimaatverandering, weigert zij de maatregelen te nemen die nodig zijn om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. In de klimaatzaak wordt daarom aan de rechter gevraagd om goed naar de feiten over klimaatverandering te kijken en vast te stellen dat het de plicht is van onze overheid om haar bijdrage te leveren aan het voorkomen van gevaarlijke klimaatverandering.

Op dit moment wisselen partijen nog schriftelijk hun argumenten uit. In april 2015 zal er bij de rechtbank Den Haag een zitting plaatsvinden waar partijen voor de rechter hun argumenten mondeling kracht bij zullen zetten.

Doneren aan de Klimaatzaak

Rob-van-der-Rijt-Klimaatplein-Marjan-MinnesmaDe boekenactie van het Klimaatplein leverde een bedrag van €250,- euro op. Elke donatie brengt een duurzame en houdbare toekomst een stapje dichterbij. De rechtszaak kan lang duren en Urgenda wil daarnaast goede informatie verspreiden. Wilt u ook doneren? Dan kan dat via deze webpagina.

 

 

Gerelateerde artikelen

Concrete gevolgen van klimaatverandering in het jaar 2021

Klimaatverandering

Van hittegolven en orkanen in de VS tot overstromingen in Europa en China. Extreem weer...

Lees verder

Zee-ijs Noordpool daalt weer. Wat kunnen we er tegen doen?

Klimaatverandering

Elk jaar doorloopt het zee-ijs op de Noordpool een seizoenscyclus. Het groeit in oppervlakte en...

Lees verder

Klimaatverandering is niet het probleem, maar de opwarming van de aarde wel

Klimaatverandering

De zon verwarmt dagelijks onze aarde en de aarde straalt die warmte normaal gesproken weer...

Lees verder