Scone app ondersteunt medewerkers bij energiebesparing deze winter

Energiebesparing

Scone, de nieuwste partner van het Klimaatplein, ondersteunt organisaties bij het realiseren van hun duurzaamheidsdoelen door medewerkers te activeren tot duurzame gedragsverandering. “In verduurzaming bij bedrijven blijft individueel gedrag van medewerkers vaak onderbelicht, terwijl juist die vele beetjes ook een grote impact hebben,” merkt Rob van der Rijt, oprichter en directeur van Klimaatplein.com op.

Scone: kunstmatige intelligentie + toegepaste psychologie = energiebesparing

Het Scone-platform geeft werknemers via een speelse app doorlopend inzicht in volume en kosten van hun energie, water en de bijbehorende CO2-voetafdruk op kantoor, onderweg en thuis. Het platform toont ook de resultaten van veranderend gedrag tijdens zelfgekozen challenges, zoals een week lang experimenteren met minder printen, de verwarming een graadje lager of ritjes onder de 5 km met de (bedrijfs)fiets doen—en dan nóg een week zodat het een gewoonte wordt.

De besparingen hiervan worden deels berekend met big data over merken auto’s, watergebruik achter papierproductie en dergelijke, en deels rechtstreeks verkregen via de slimme energiemeters bij mensen thuis en een locatiesensor, als gebruikers daarvoor kiezen..

Winter Is Coming community helpt energie en honderden euro’s per huishouden besparen

Met de winter in aantocht lanceert Scone zijn Winter Is Coming community om mensen in Nederland en Vlaanderen te ondersteunen hun energieverbruik en -kosten deze winter drastisch te verlagen met eenvoudige maatregelen en duurzame gedragsverandering.

Met kunstmatige intelligentie, gepersonaliseerde digitale coaching, vraagsturing en gamification biedt Scone aan gebruikers krachtige tools om snel veel kleine stappen te zetten die tezamen een groot verschil maken in energieverbruik en CO2-voetafdruk.

“Net als bij afvallen zijn kennis en goede voornemens niet genoeg,” licht Scone-oprichter Jan-Willem Rombouts toe. “Het gaat evenzeer om motivatie en focus vasthouden, en wij bieden daarbij gerichte ondersteuning met behulp van monitoring en gepersonaliseerde feedback, met volledig respect voor privacy en zonder reclame.”

Eindejaarsgebaar voor werknemers, klanten en leveranciers

De Winter Is Coming community van het Scone-platform kan een mooi gebaar vormen voor het winterse en kostbare uiteinde van 2022: werknemers, klanten en leveranciers van bedrijven kunnen de app gratis downloaden om te besparen op energie en kosten (tot wel euro 800 per persoon of meer).

EU eist meer verduurzaming bedrijven 

Per 1 januari 2024 treedt de EU-richtlijn voor duurzaamheidsrapportages (Corporate Sustainability Reporting Directive, CSRD) in werking. In vergelijking met de huidige EU-richtlijn voor niet-financiële rapportages (Non-Financial Reporting Directive, NFRD) raakt de CSRD meer bedrijven en vereist meer duurzaamheidsinspanningen, bredere rapportages met hardere cijfers én audits. Scone kan ondersteunen bij energiebesparingen en betrouwbare cijfers.

Toekomstplannen

Scone’s team van big data experts, ontwerpers en communicatiespecialisten voegen wekelijks nieuwe functionaliteiten aan het platform toe.

“We staan nog maar aan de start van ons platform”, zegt Rombouts. “Met nieuwe data koppelingen en modellering wil Scone de betrouwbare metgezel worden voor individuen, steden en bedrijven op hun pad door de klimaattransitie.”

Over Scone

Jan-Willem Rombouts verdiende zijn sporen als cleantech ondernemer en prijswinnende uitvinder van gepatenteerde technologische klimaatoplossingen zoals REstore (nu Centrica Business Solutions), dat met virtuele elektriciteitscentrales jaarlijks miljoenen tonnen CO2-uitstoot bespaart.

Zijn snelgroeiende startup Scone vult een gat in de markt van duurzame transitie door burgers en medewerkers met kunstmatige intelligentie, gamification en gepersonaliseerde feedback te ondersteunen hun CO2-voetafdruk met weinig moeite te verlagen. Scone is gevestigd in Antwerpen. Het Nederlands- en Engelstalige platform richt zich vooralsnog op Nederland en Vlaanderen maar wil snel opschalen naar Europa en wereldwijd.

Winter is coming! Wilt u meedoen met Scone of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie en medewerkers? Bekijk dan deze link en neem contact met ons op, we staan u graag te woord.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Meer doen dan wegwerken E, F en G labels om klimaatdoelen te halen

Energiebesparing

Sjoerd Klijn Velderman verduurzaamde zelf zijn meer dan honderd jaar oude huis: er werd isolatiemateriaal...

Lees verder

5 Tips voor bedrijven om netcongestieprobleem op te lossen

Energiebesparing

Er liggen flink wat uitdagingen rondom de duurzame energietransitie. Sinds enige tijd is daar het...

Lees verder

Aangenaam binnenklimaat en juiste verlichting verbeteren prestaties werkplek

Energiebesparing

Hoge luchtkwaliteit, een aangenaam binnenklimaat en de juiste verlichting bevorderen de gezondheid en de prestaties...

Lees verder