Technische Unie partner van het Klimaatplein

CO2-neutraal ondernemen

Toekomstige generaties willen we in een schone en duurzame wereld laten leven en werken. Het is belangrijk om daar nu verantwoordelijkheid voor te nemen. Technische Unie doet dit onder andere door de eigen uitstoot van broeikasgassen te beperken en haar klanten te helpen met invulling geven aan de duurzame energietransitie. Maar ook door deel te nemen aan het online CO2-reductieplatform Klimaatplein.com.

Deelname Klimaatplein

Het Klimaatplein heeft als doel een versnelling teweeg te brengen in de reductie van uitstoot van broeikasgassen. Die versnelling wordt gerealiseerd door online tools en een stappenplan te bieden aan bedrijven en instellingen waarmee zij laagdrempelig kunnen starten met CO2-neutraal ondernemen. Ook zijn er veel praktijkverhalen te lezen van ondernemers die al energiebewuste stappen hebben gezet. Daarnaast worden er klimaatvriendelijke producten en diensten aangeboden om die stappen concreet uit te voeren.

Duurzaam installeren met Technische Unie

Technische Unie is bij uitstek de groothandel waar u terecht kunt voor de praktische uitvoerbaarheid van de duurzame energietransitie. Naast concrete diensten en producten zoals warmtepompen en laadpalen biedt Technische Unie kennis, service en support. Uiteraard reduceert ze zelf ook eigen CO2-uitstoot, bijvoorbeeld in gebouwen en transport, en inspireert ze relaties om inzicht te krijgen in de uitstoot van hun broeikasgassen.   

Meer informatie over de doelstelling en mogelijkheden van het Klimaatplein vindt u op deze webpagina en bezoek dan ook direct de partnerpagina van Technische Unie.

 

Gerelateerde artikelen

Zo maakt aannemersbedrijf Van der Poel de overstap naar elektrisch rijden

Praktijkverhalen

Twee bedrijfsauto’s, twee heftrucks, een graafmachine van 3800 kilogram, drie personenauto’s en een vacuümunit. Allemaal...

Lees verder

Circulair inkopen van meubels: Zo doet de Universiteit Utrecht het

Praktijkverhalen

Eerst hergebruiken, dan tweedehands en dan pas nieuw meubilair inkopen dat aan de hoogste circulaire...

Lees verder

Onderneming Strijbosch streeft naar 40% lagere CO2-footprint

Praktijkverhalen

In het Brabantse Nistelrode is het bedrijf Strijbosch gevestigd. Strijbosch is een full-service partner voor...

Lees verder