Verduurzamen via de werkgever: met korting duurzame verwarming

Nieuws

Als één van de grootste warmtepompfabrikanten van Nederland, is Remeha zich bewust van de rol die zij speelt binnen de energietransitie. Vanaf 2026 wordt de hybride warmtepomp, het duurzame hulpje van de cv-ketel, verplicht bij vervanging van huidige verwarmingssystemen. Met het aanbieden van groene arbeidsvoorwaarden in de vorm van een Hybride Warmtepomp Plan, besparen medewerkers van Remeha tot 55% op de aanschaf en installatie van een hybride warmtepomp. Zo bereid Remeha ook haar eigen medewerkers voor op de toekomst.

Medewerkersactie

Remeha vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het welzijn van haar medewerkers. Dit doet ze op verschillende manieren aan de hand van teamactiviteiten, het creëren van een prettige werkomgeving en dus ook door een bijdrage te leveren aan het verduurzamen bij medewerkers thuis. Door het Hybride Warmtepomp Plan (HWP Plan) aan te bieden, krijgen medewerkers tot 55% voordeel op de aanschaf en installatie van een Hybride Warmtepomp. Hiermee besparen ze tot wel 70% op gas en dit scheelt gemiddeld zo’n €1.000 per jaar op energiekosten. Zo dragen zij direct bij aan het verbeteren van de leefomgeving en daarmee aan een duurzame wereld.

Interne organisatie van de regeling

Rick Bruins, National Key Account director bij Remeha, over de medewerkersactie: “Medewerkers zijn eerst geïnformeerd over de actie en vervolgens zijn er bijeenkomsten georganiseerd, waar medewerkers de mogelijkheid hebben gekregen om vragen te stellen. Deze werden goed bezocht, waaruit bleek dat er veel vraag en animo is voor het verduurzamen via de werkgever.

Dit aanbod geldt overigens ook voor nieuwe medewerkers. Het HWP Plan is namelijk een onderdeel geworden van het arbeidsvoorwaardenpakket. Zo kun je als werkgever een regeling bieden aan medewerkers, waarbij ze op een betaalbare manier kunnen investeren in duurzaamheid en kosten kunnen besparen.”

Reacties van medewerkers

De medewerkers van Remeha reageerden positief op de actie. Hen is gevraagd naar de ervaring met de hybride warmtepomp en het proces via Het HWP Plan.

Marieke: ”In 2021 hebben we de Hybride Warmtepomp gekregen. Vervolgens hebben we het jaar erop de woning laten isoleren. Uiteindelijk hebben we ongeveer 65/70% bespaard op gas. Met ons samengestelde gezin, kunnen we op deze manier goed besparen.”

Marc: ”Voor ons was op comfort inleveren geen optie. Wij willen een warm huis en dat is gelukt! Wij zijn zeer tevreden met de Hybride Warmtepomp en met de zonnepanelen is het een ideale combinatie. We hebben normale radiatoren boven en in de uitbouw hebben we vloerverwarming. Het bevalt goed en we zijn erg blij ermee.”  

Groene arbeidsvoorwaarden

Het HWP Plan biedt medewerkers nieuwe groene arbeidsvoorwaarden met fiscale voordelen, terwijl Remeha haar medewerkers financieel kan ondersteunen en bijdragen aan hun CO2-reductie. Zo dragen wij samen bij aan het versnellen van de energietransitie en een duurzame toekomst voor iedereen. Bovendien draagt deze duurzame arbeidsvoorwaarde positief bij aan de ESG-rapportages en laten werkgevers zien dat ze maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Geen eigen geld nodig

Voor de aanschaf van een Hybride Warmtepomp, hebben medewerkers geen eigen geld nodig. Via het Warmtefonds (overheid) kunnen ze ook lenen voor 0% rente tot een verzamelinkomen van €60.000. Zo betalen ze met het voordeel via de werkgever, dankzij Het HWP Plan, slechts €20 per maand en besparen medewerkers €1.000 op energiekosten per jaar. Gemiddeld is de investering al in 2-4 jaar terugverdiend. Zo kan iedereen meedoen.

Voordelen op een rij

✅ Geen eigen geld nodig: Voor €20 per maand, €1.000 per jaar besparen

✅ Via het Warmtefonds, van de Overheid, vanaf 0% rente

✅ In 2-4 jaar de investering terugverdiend

✅ Alles automatisch geregeld via Het HWP Plan

✅ Daarbij zet de regeling in op het versnellen van de energietransitie

✅ Kunnen organisaties op deze manier Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

✅ En de CO2-uitstoot bij medewerkers reduceren.

Vrijblijvend een antwoord krijgen op uw aanvullende vragen? Neem dan contact op met het Nationaal Hybride Warmtepomp Plan >

Gerelateerde artikelen

Regenwater als alternatief voor schaars drinkwater

Duurzaam waterverbruik

Drinkwater wordt schaarser terwijl drinkwaterbedrijven al aan hun maximale productie zitten. Drinkwaterbedrijven hebben steeds meer...

Lees verder

5 Tips voor bedrijven om netcongestieprobleem op te lossen

Energiebesparing

Er liggen flink wat uitdagingen rondom de duurzame energietransitie. Sinds enige tijd is daar het...

Lees verder

Verlagen waterdruk snel terugverdiend dankzij water- en energiebesparing

CO2-neutraal ondernemen

Door de waterdruk in een 5-sterrenhotel te verlagen, is op jaarbasis een waterbesparing van 2.250...

Lees verder