Grote financiële dienstverlener kiest voor hergebruik IT apparatuur

CO2-neutraal ondernemen

Is het voor een grote financiële dienstverlener mogelijk om IT apparatuur te laten hergebruiken na de technische levensduur? En dat op zo’n manier dat de eigen data gegarandeerd verwijderd zijn zodat de apparatuur veilig en een duurzaam tweede leven kan starten? Klimaatplein partner Reuzado geeft antwoord.

Bewust omgaan met kostbare, schaarse grondstoffen door re-use van IT-appratuur heeft een minimale hoeveelheid afval als resultaat. Klimaatplein partner Reuzado is reeds 15 jaar gespecialiseerd in de circulaire benadering van (boekhoudkundig) afgeschreven IT-hardware, 100% dataveilig.

Dankzij de in eigen beheer ontwikkelde software-tool hebben klanten van Reuzado 100% inzage in de levensloop van hun verouderde hardware. Met re-use als primaire doel; een mooie bijdrage aan de MVO-doelstellingen. Afgelopen jaar realiseerde Reuzado dat maar liefst 97% van de aangeboden hardware een tweede leven kreeg, en slechts 3 % e-waste werd.   

Praktijkvoorbeeld financieel dienstverlener

Dit praktijkvoorbeeld betreft een beursgenoteerde multinational in de financiële dienstverlening met een vooruitstrevende duurzaamheidsdoelstelling. Het heeft, naast de wereldwijde offices, ook verschillende datacenters in Nederland. In het kort draaide de wens van deze klant om de toekomst van verouderde workplace en cloud equipment. Het bedrijf is zich ervan bewust dat de hardware nog niet ‘uitgewerkt’ is, alleen wel voor dit bedrijf. Bij voorkeur zou de equipment een tweede leven krijgen, met gegarandeerde dataveiligheid, duurzaamheid, snelheid en efficiëntie als belangrijkste eisen, naast de gebruikelijke hoogst mogelijke restwaarde.

Een grote uitdaging misschien voor de meeste spelers, maar een piece of cake voor Reuzado, inclusief de noodzakelijke bewijzen voor de juridische afdeling. Verregaande certificering en inzage in de processen overtuigden de financieel dienstverlener om het partnership met Reuzado aan te gaan.

Gecertificeerde veiligheid

Internationale normen en certificaten zijn er niet voor niets, en krijg je niet cadeau. Om beloftes waar te maken en om te kunnen werken met beursgenoteerde bedrijven zijn deze zelfs cruciaal. Doordachte managementsystemen, betrouwbare downstream partners en top of the bill equipment leverden Reuzado al vele certificaten op. Behaalde ISO-normen op gebied van kwaliteitsmanagement en milieumanagement, en Weeelabex als industry-standard.

Door te werken met datavernietigingssoftware van Blancco (ook gebruikt door de NAVO), garandeert Reuzado 100% dataveiligheid. Via deze professionals geen gevoelig materiaal op straat. Sterker nog, de mobiele shredderwagen zorgt ervoor dat de data niet eens de weg op hoeft te komen, tenzij versnipperd tot minuscule snippers!

Tot op de kilogram inzage in de toekomst van verouderde hardware

Samen met een ingenieus tech-team ontwikkelde Reuzado software waarmee tot op de gram nauwkeurig wordt geregistreerd hoeveel devices een nieuw leven krijgen, en hoeveel er door onze (eveneens gecertificeerde) e-waste partners is verwerkt. Tot op serienummer niveau, in het gehele traject wordt bij iedere stap geregistreerd wat er is gebeurd. Bijvoorbeeld of het apparaat gewist of vernietigd is. Want vertrouwen is goed, controle is beter als het dataveiligheid betreft.

Leading by example

Het vertrouwen van de financieel dienstverlener toont aan dat duurzaamheid en dataveiligheid hand in hand kunnen gaan. Een mooi voorbeeld voor grote en kleinere bedrijven die geloven in de circulaire economie.

Bent u benieuwd wat Reuzado voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op met relatiemanager Reinoudt Klokke via reinoudt@reuzado.nl of 06-42559768.

Gerelateerde artikelen

Milieubarometer als CO2-meetinstrument voor CSRD-rapportage

CO2-neutraal ondernemen

Voor grotere bedrijven is het meten en monitoren van CO2-emissies onderdeel van de verplichte duurzaamheidsrapportage...

Lees verder

Intersteel wil ook marktleider worden op het gebied van  duurzaamheid

CO2-neutraal ondernemen

Intersteel is marktleider in hang- en sluitwerk in Nederland. Het is een organisatie die zich...

Lees verder

Oude werkkleding wordt relatiegeschenk: Technische Unie zet circulaire stappen

CO2-neutraal ondernemen

Soms is oude werkkleding niet meer te gebruiken. Weggooien is zonde, dus dat doet Klimaatplein...

Lees verder