Grote financiële dienstverlener kiest voor hergebruik IT apparatuur

CO2-neutraal ondernemen

Is het voor een grote financiële dienstverlener mogelijk om IT apparatuur te laten hergebruiken na de technische levensduur? En dat op zo’n manier dat de eigen data gegarandeerd verwijderd zijn zodat de apparatuur veilig en een duurzaam tweede leven kan starten? Klimaatplein partner Reuzado geeft antwoord.

Bewust omgaan met kostbare, schaarse grondstoffen door re-use van IT-appratuur heeft een minimale hoeveelheid afval als resultaat. Klimaatplein partner Reuzado is reeds 15 jaar gespecialiseerd in de circulaire benadering van (boekhoudkundig) afgeschreven IT-hardware, 100% dataveilig.

Dankzij de in eigen beheer ontwikkelde software-tool hebben klanten van Reuzado 100% inzage in de levensloop van hun verouderde hardware. Met re-use als primaire doel; een mooie bijdrage aan de MVO-doelstellingen. Afgelopen jaar realiseerde Reuzado dat maar liefst 97% van de aangeboden hardware een tweede leven kreeg, en slechts 3 % e-waste werd.   

Praktijkvoorbeeld financieel dienstverlener

Dit praktijkvoorbeeld betreft een beursgenoteerde multinational in de financiële dienstverlening met een vooruitstrevende duurzaamheidsdoelstelling. Het heeft, naast de wereldwijde offices, ook verschillende datacenters in Nederland. In het kort draaide de wens van deze klant om de toekomst van verouderde workplace en cloud equipment. Het bedrijf is zich ervan bewust dat de hardware nog niet ‘uitgewerkt’ is, alleen wel voor dit bedrijf. Bij voorkeur zou de equipment een tweede leven krijgen, met gegarandeerde dataveiligheid, duurzaamheid, snelheid en efficiëntie als belangrijkste eisen, naast de gebruikelijke hoogst mogelijke restwaarde.

Een grote uitdaging misschien voor de meeste spelers, maar een piece of cake voor Reuzado, inclusief de noodzakelijke bewijzen voor de juridische afdeling. Verregaande certificering en inzage in de processen overtuigden de financieel dienstverlener om het partnership met Reuzado aan te gaan.

Gecertificeerde veiligheid

Internationale normen en certificaten zijn er niet voor niets, en krijg je niet cadeau. Om beloftes waar te maken en om te kunnen werken met beursgenoteerde bedrijven zijn deze zelfs cruciaal. Doordachte managementsystemen, betrouwbare downstream partners en top of the bill equipment leverden Reuzado al vele certificaten op. Behaalde ISO-normen op gebied van kwaliteitsmanagement en milieumanagement, en Weeelabex als industry-standard.

Door te werken met datavernietigingssoftware van Blancco (ook gebruikt door de NAVO), garandeert Reuzado 100% dataveiligheid. Via deze professionals geen gevoelig materiaal op straat. Sterker nog, de mobiele shredderwagen zorgt ervoor dat de data niet eens de weg op hoeft te komen, tenzij versnipperd tot minuscule snippers!

Tot op de kilogram inzage in de toekomst van verouderde hardware

Samen met een ingenieus tech-team ontwikkelde Reuzado software waarmee tot op de gram nauwkeurig wordt geregistreerd hoeveel devices een nieuw leven krijgen, en hoeveel er door onze (eveneens gecertificeerde) e-waste partners is verwerkt. Tot op serienummer niveau, in het gehele traject wordt bij iedere stap geregistreerd wat er is gebeurd. Bijvoorbeeld of het apparaat gewist of vernietigd is. Want vertrouwen is goed, controle is beter als het dataveiligheid betreft.

Leading by example

Het vertrouwen van de financieel dienstverlener toont aan dat duurzaamheid en dataveiligheid hand in hand kunnen gaan. Een mooi voorbeeld voor grote en kleinere bedrijven die geloven in de circulaire economie.

Bent u benieuwd wat Reuzado voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op met relatiemanager Reinoudt Klokke via reinoudt@reuzado.nl of 06-42559768.

Gerelateerde artikelen

Ondernemen in deze duurzaamheidstransitie? Zo doen anderen dat.

CO2-neutraal ondernemen

De podcast ‘De duurzaamheidstransitie’ zend inmiddels al 12 weken op rij iedere week een gesprek...

Lees verder

De route naar het duurzame gemeentehuis Krimpenerwaard

CO2-neutraal ondernemen

Sinds 2019 werkt Klimaatplein partner HEVO samen met de gemeente Krimpenerwaard aan een toekomstbestendige huisvesting....

Lees verder

Tissues als circulair bouwmateriaal op de VU Amsterdam

CO2-neutraal ondernemen

De Vrije Universiteit (VU) Amsterdam verzamelt sinds kort papieren tissues apart in voor recycling. Dit...

Lees verder